gulvmode og gulvtrends der virkelig gør en forskelGulvmode må tages med i overvejelserne når der skal vælges nyt gulv. Men også når det gamle og slidte trægulv skal friskes op og fornyes. Hvor kommer disse trends fra? og hvor stor indflydelse har de på trægulve i danske boliger. Det er naturligvis svært at vide helt nøjagtig men et bud på det har vi. Vi har blandet andet set nogle af de store gulvproducenter der prøver at fremkomme og påvirkemoden i en bestemt retning, men absolut uden succes. Enten er det fordi vi er meget konservative i Danmark, eller så ligger der en anden ting til grund. Gulvmode er naturligvis styret, til dels, af det rent kommercielle, men også af dig som kunde. Det er med snusfornuft at kunder tilpasser deres trægulv til vægge, lofter, kunst, møbler, arkitektur og andet. Især danske arkitekter har benyttet træ og trægulve i danske boliger hvorfor der er dannet en kutyme og sædvane som er svært at komme ud over.

Gulvmode der er magiske

Når boligen skal have et nyt trægulv eller det gamle skal repareres er det naturligvis en god idé at vide hvilken gulvmode der er in lige nu. Hvilke gulvtrends er der lige nu og hvilke farvenuancer er på mode lige i øjeblikket? og hvordan kan alt dette passe ind i min bolig og harmonere med de eksisterende møbler og boligindretning? Alt dette er relevante spørgsmål som der må tages stilling til inden det endelige valg træffes.

OBS: Der er også det økonomiske aspekt idet der er store forskelle på renovering og fornyelse af trægulve.

Gulvarbejde på Amager

Vi har netop udført et gulvarbejde på Amager i en bolig der var kendetegnet ved mange nipsting, puder i lyse og pink nuancer samt gardiner og interiør som var en blanding af helt nyt og gode loppemarkedsfund som var sirlig istandsat. Men der var også en række pangfarver på vægge samt kunst i lyse og abstrakte nuancer. Over spisebordet hang der en knaldblå lampe og sofaen var betrukket med postkasserød stof. Her var spørgsmålet så hvilken gulvstil der skulle vælges samt hvordan harmonien og de markante kontrastfarver kunne gå op i en højere enhed.

Gulvindretning og boligstil

Som udgangspunkt i vores tilgang til en gulvopgave stiller vi kunden overfor 3 valg hvad det visuelle angår:

  • gulvmode og gulvtrends indenfor træ og trægulve. Her ses smukke nye nuancerLyst trægulv
  • Neutralt trægulv
  • Farvet trægulv

Netop boligstilen og boligindretningen vil have stor indflydelse på hvordan trægulvet skal behandles. Og i dette tilfælde hvor der var puder og nips, billeder, karme og paneler i meget lyse farver samtidig med at en del møbler, lamper og interiør var i rene pangfarver så tilrådede vi kunden at få en gulvbehandling hvor gulvet vil komme til at fremstå naturligt. Med andre ord vil gulvet blive efterbehandlet med en eller anden form for gulvbehandlinge hvor det vil få et naturligt udseende hvor træet og træets åretegninger og struktur kommer til sin rette og vil supplere boligindretningen på en formidabel måde.

Fernis er gammel gulvmode

Boligen havde trægulve i fyrtræ som var fernisbehandlede, det vil sige at der var en meget mørk og nærmest sort overflade. Vi afhøvlede og afsleb trægulvet så vi kom ned til det rene træ, hvorefter gulvet kom til at fremstå naturligt med det kendetegnende lyse fyrretræs udseende. Vi valgte i samråd med kunden at tilføre gulvet olie hvilket gjorde at åretegninger og strukturer kom til at fremstå markant, og derved fremhæves det unikke i hver enkelt gulvbræt så der blev et naturligt spil i gulvet. Derved gav det nyafslebne gulv pludselig boligen en helt anden dimension hvor det faktisk blev et kunstværk i sig selv. De markante åretegninger er interessant at betragte og er forskellig fra trægulv til trægulv, og der findes ikke 2 plankegulve som er ens. Det var blot en af de mange oplevelser vi har hver dag i vores arbejde med træ som gulvmateriale.

Nybehandlet og nyafslebet trægulv

Vi benytter naturligvis vores viden som fagfolk til at skabe den allerbedste løsning for hjemmets beboere, for det er også vigtigt at man har en attraktiv bolig som skaber velvære og hygge og hvor man føler sig hjemme. Det skaber et velvære og velbehag at have et nyafslebet trægulv som er behageligt at træde på. Idet gulvet er den største og mest iøjnefaldende flader i en bolig har den naturligvis også den største indflydelse på det rent visuelle. Og især såfremt man har sin bolig til salg vil det i salgs øjemed være en rigtig god idé at få opfrisket sine gulve idet et nyafslebet og nybehandlet trægulv øger boligens værdi og skaber rum.

Vi oplever ofte at mørke gulve gør boligen mindre og lyse gulve gør boligen visuelt større.

Gulvbørge og hjemmebag

Vi afsleb fornylig et trægulv på Amager hvor der var en mrk overflade som blev høvlet væk og hvor gulvet efterfølgende fik en hvid olie. Det var 2 store stuer en Suite på ca. 50 m2 og dengang vi var færdig spurgte kunden om hun havde fået 10 m2 ekstra. Vi kunne fortælle ham at det havde han desværre ikke men han var velkomme til at betale for 10 m2 ekstra. Det var blot en spøg men vi fik en kop kaffe og hjemmebag hvilket vi altid sætter pris på. Netop kombinationen mellem hjemmebag gulvfolk er altid god især når vi kan tage et stykke med hjem til gulvbørge. Han bliver altid så glad når vi kommer med et stykke hjemmebag som han nyder med en kop sort kaffe.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes