Gulvbehandling | Trægulve får liv igen med gulvbehandling

Gulvbehandling er nødvendigt for at skabe et smukt og slidstærkt trægulv, og næsten uanset hvordan dit trægulv ser ud kan en gulvafslibning og ny behandling skabe mirakler. I øjeblikket har vi en trend med trægulve der har et rustikt look, og gerne mørke farver eller helt lyse. Her anvendes hvidpigmentering med hvid lud, hvid olie eller hvid lak. Det er populære typer af gulvbehandling som mange kunder kan lide.

Er gulvbehandling nødvendig?

Gulvbehandling tilpasses kundens ønsker og forventninger, men også gulvet og træets beskaffenhed. Først må trægulvet afslibes og gøres klar til den efterfølgende overfladebehandling. Gulvafslibningen udføres på en sådan måde, at den rene gulvoverflade passer til den valgte gulvbehandling. Der er en del forskellige overflader at vælge imellem, herunder:

 • Lak
 • Lud
 • Sæbe
 • Voks
 • Olie
 • Bejdse

Derudover er det muligt at lysne trægulve med hvidpigment. Hvid lak, hvid olie eller hvid lud er rigtig gode måde at skabe det eftertragtede lyse og hvide look, som mange godt kan lide.

Hvad er en gulvbehandling?

Det er ønsker, behov og smag der afgør valget af gulvbehandling, samt optimal beskyttelse af gulvet mod slitage, væskespild mv. Den grundlæggende efterbehandling af dit nye træ gulv har især betydning for hvad trægulvet kræver i pleje og vedligeholdelse for at bevare et pænt udseende i de næste mange år. Men det er ikke kun gulve som kan afslibes, vi har listet nogle andre emner her:

 • Bræddegulve
 • Dørtrin
 • Parketgulve
 • Plankegulve
 • Bordplader
 • Trapper
 • Lamelgulve
 • Trægulve
Erfaring med af slibning af gulve

Et trægulv udført i træ, naturens materiale, passer sammen med møbler og interiør i stærke farver, løse tæpper i vovede nuancer eller naturtæpper i foreksempel kokus. Så kan man så spørges sig selv, hvorfor mulighederne for inspiration om nye tendenser er så begrænsede? Udviklingen skifter og mange indenfor ulvsliberbranchen har det som en ‘sovepude’ at gøre som man altid har gjort i de sidste hundrede år.

Få inspiration til plankegulv

Der er sket en markant udvikling indenfor de forskellige former for gulvrenovering. For at være en af de første med den teknologiske udvikling og for at kunne vejlede og rådgive kunderne rigtigt, er fornyelse og uddannelse et must. For eksempel har Junckers Fabrikker en ny serie olier i forskellige farver, heriblandt sort, rød og blå.

Erfaring med gulvafslibning i københavn

Nytænkning og innovation hos det enkelte gulvfirma og seriøse fagfolk er vigtig for de forskellige processer som gulvrenovering fordrer. Heriblandt er der et hav af indretnings muligheder med smukke gulvbehandlinger, og for kunden kan valget derfor synes svært. Adgang til spændende typer gulvbehandling i forskellige farver er uendelige, og gulvfirmaerne er hurtige til at introducere opfangede nye trends.

Specialister og billig gulvsliber priser

Kunderne er altid meget bevidste om mulighederne, og for hvordan deres trægulve skal fremstå med en gulvbehandling. – Og for forbrugeren gælder det i høj grad om at vælge den gulvsliber, hvor ønsket om en individuel og inspirerende indretning går op i en højere enhed med kravet håndværksmæssig korrekthed og kvalitet til gulvbehandlingen.

Få inspiration til afslibning af gulve

Når et overblik over hvad trægulvet skal kunne holde til, skal der tage en beslutning om trægulvets udseende. Og først herefter kan typen af gulvbehandling vælges og den endelige beslutning træffes. Ønskes et trægulv der er rolig at se på, eller et gulv med struktur og liv. Bliver man forelsket i et trægulv, må man være klar over, at træ er et naturens materiale og med struktur- og nuanceforskelle, selv om overfladebehandling og træsorten på trægulvet er det ens. Endvidere skal man gøre op med sig selv om hvilken gulvbehandling der skal anvendes, er man til lud, olie, sæbe eller lak.

Gulvbehandling og efterbehandling

Så fra at forvandle et gammelt, slidt og ridset trægulv til et moderne ditto med den sidste nye gulvbehandling, kan blive virkelighed uden at koste en formue. Det er ofte svært at tro sine egne øjne når det gamle trægulv har fået et nyt og smukt udseende. Og et solidt trægulv med den rette efterbehandling er, sammen med lofts- og vægfarver, basen for hjemmets mange rum. Og indretning af boligens rum er altid betydeligt lettere når man har et smukt trægulv.