Afslibning, gulvopfriskning og gulvarbejde udføres i Hedehusene. Når et gammelt trægulv skal have ny overflade benytte en gulvbehandling. Her findes der forskellige typer overflade, herunder lud, lak , sæbe, voks eller olie. Lud hindrer træets naturlige gulningsproces så gulvet beholder den lyse og nyafslebne træfarve. Når et trægulv er blevet lakeret med en gulvlak, må det ikke afdækkes med tæpper eller plastik den første uge. I stedet kan der benyttes gulvpap, så træet og lakken kan ånde og gennemhærde. Hvordan med gulvrengøring på et lakeret trægulv? Gulvet støvsuges og vaskes med en opvredet gulvklud eller gulvmoppe. Det er vigtig at benytte en ph-neutral gulvsæbe eller universalrengøring efter behov. Et lakeret trægulv med gulvlak holder i rigtig mange år, men mange glemmer, at det også skal vedligeholdes.

Hvad kan afslibes?

Udover gulvafslibning er der en række andre emner som kan afslibes. Vi er specialister i afslibning af forskellige emner i træ, herunder dørtrin, trapper og trappetrin. Vi benytter store og tunge gulvslibemaskiner til afslibning af mindre træemner. Et af kravene til træet er, at det er lige vandrette flader. Idet der er meget tyngde på gulvslibemaskinerne, er det umuligt at afslibe lodrette flader, herunder gelænder, gericter og sidestykker. Til gengæld kan vi afslibe følgende vandrette emner:

 • Trapper
 • Trappetrin
 • Plankegulve
 • Dørtrin
 • Bordplader
 • Bræddegulve
 • Trægulve
 • Lamelgulve
 • Parketgulve

Gulvafslibning Roskilde

gulvafslibning roskildeAfslibning, gulvopfriskning og gulvopgaver udføres i Roskilde. Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje er forskelligt fra gulv til gulv idet det kommer an på trægulvets brug. Der er stor forskel på slid om der bor en enlig pensionist eller en stor familie med hund, kat og mange børn. Der er simpelthen forskelligt slid på trægulve og det må der naturligvis tages hensyn til i valg af gulvbehandling samt planlægning af gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse.

Gulvtjek og gulvvurdering?

Når en gulvmand går i gang med sit håndværk foregår det efter de allerbedste håndværksmæssige traditioner. Ved afslibning af trægulve må de trætekniske og gulvtekniske evner stå sin prøve. Blandt andet når det gælder en vurdering af selve gulv, træet og trægulvets beskaffenhed. Her anvendes der viden hvor gulvmanden går ned i detaljen og undersøger på forskellige parametre. Først og fremmest benytter han en gulvtjekliste, et skema, som til slut udmynter sig i en såkaldt gulvtilstands rapport. Først og fremmest vurderes træet, og om det er egnet til afslibning eller bearbejdning iøvrigt.

 • Kan gulvene afslibes?
 • Støver en gulvafslibning?
 • Hvor lang tid tager det?
 • Skal man male først eller afslibe først?

 

Gulvafslibning Tølløse

Gulvafslibning ToelloeseGulvafhøvling, gulvopfriskning, gulvopgaver og gulvafslibning tilbydes i Tølløse. Vi anbefaler, at kunder vurderer deres lakerede trægulv én gang om året for at tjekke om der er områder med tydeligt slid, mange ridser eller misfarvninger. Typiske steder med slidtage er ved køkkenbordet, ved spisebord, i entreen samt ved brug af kontorstole. Når et område af lak overfladen ser slidt ud, så er det vigtigt at få rummet genlakeret, inden lakken gennemslides. Det er en fordel at være forudseende selv om det kan være svært.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes